Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 6. října 2024

Svátek slaví Hanuš, zítra Justýna

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Ochladí se! Dočkáme se bílých Vánoc?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Ochladí se! Dočkáme se bílých Vánoc?

Jana Procházková

18. prosince 2023 7:43

Ilustrační fotografie.

Předpověď počasí říká, že i když začátek tohoto týdne bude stále přinášet slunečné počasí s nadprůměrnými teplotami, druhá polovina týdne nás pořádně překvapí zvýšenou oblačností a srážkami.

„Od středy začnou přes Česko přecházet jednotlivé frontální systémy, oblačnosti i srážek bude hodně, často se bude měnit hranice sněžení od vrcholků hor po střední nadmořské výšky a bude větrno,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová pro Novinky.

Nárazy větrů mohou podle expertky dosáhnout 50 až 70 km/h, tím bude počasí zase o něco nepříjemnější.

Honsová také poznamenala: „Stále je nejisté, jaká bude hranice sněžení na Štědrý den, ať už bude sněžit až ve vyšších nadmořských výškách, nebo zda sněhové vločky pokryjí i střední polohy.“ Štědrý den letos připadá na neděli.

Po rozptýlení ranních mlh v pondělí, které mohou místy zamrznout, očekáváme jasné počasí s denními teplotami v rozmezí 8 až 12 °C. Chladnější podmínky se mohou vyskytnout na severu země.

V úterý se opět očekává možné ojedinělé ranní mlhy, jinak bude jasno a polojasno, přičemž od severozápadu se ke večeru objeví více oblaků.

Ranní teploty budou mezi 5 až 1 °C, s ojedinělým poklesem až na -2 °C. Denní teploty se opět pohybují v rozmezí 8 až 12 °C, s nižšími teplotami na severu.

Středa přinese zvýšenou oblačnost a srážky. Očekává se zataženo s deštěm, a od severozápadu začne sněžit na vrcholcích hor. Zvýší se vítr, a tlak vzduchu výrazně klesne, s nárazy západního větru dosahujícími rychlosti 55 až 65 km/h. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 až -1 °C, zatímco denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C.

Ve čtvrtek bude opět zataženo a oblačno s očekávanými srážkami a sněžením na horách. Ranní teploty klesnou na 4 až 0 °C, s denními teplotami mezi 3 až 7 °C. Očekává se také větrné počasí, s nárazy západního větru dosahujícími rychlosti 55 až 70 km/h.

Podobné podmínky přetrvají i v pátek, kdy bude opět zataženo a větrno s nárazy západního větru rychlostí 55 až 70 km/h. Očekávají se déšť a sněžení na horách, které se přesune z vyšších poloh. Ranní teploty budou opět v rozmezí 4 až 0 °C, s denními teplotami 3 až 7 °C.

Přesná předpověď pro vánoční víkend zůstává nejistá, ale očekává se zataženo s občasnými srážkami a sněžením na horách. Ranní teploty se budou pohybovat kolem 0 °C, přičemž denní teploty dosáhnou 1 až 7 °C.

Nejnovější zprávy