Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

Putinův kalendář na rok 2024 je jiný. Odhaluje, že diktátor ztrácí kontrolu nad mocí?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Putinův kalendář na rok 2024 je jiný. Odhaluje, že diktátor ztrácí kontrolu nad mocí?

Jana Procházková

18. září 2023 13:10

Putinův kalendář roku 2024 Video

Ruský prezident opět předvádí svou fyzickou zdatnost. Ale něco je jinak. Proč? Píše deník Metro.

Ruský prezident Vladimir Putin nadále pokračuje v tradici vytváření kalendáře na rok 2024, který obsahuje jeho fotografie a citáty. Na rozdíl od předchozích kalendářů tentokrát však nenajdeme typické macho pózy a snímky prezidenta bez trička. Namísto toho Putin předvádí svou fyzickou zdatnost při sportovních aktivitách a outdoorových dobrodružstvích. Kalendář ho představuje jako "drsňáka s velkým srdcem", který má rád děti a zvířata.

Nový kalendář byl představen na mezinárodním knižním veletrhu v Moskvě. Obsahuje převážně staré fotografie, na nichž Putin pózuje jako judista s černým páskem, včetně skupinové fotografie s mladými judisty a prezentace, na níž se prochází jako státník před stíhačkou.

Každá fotografie je doprovázena inspirativními citáty, jako například "Nemůžeme stát s rozkročenýma nohama, stojíme pevně na nohou a pevně hledíme do budoucnosti". Společně vytvářejí portrét muže, který již čtvrt století drží absolutní moc nad Ruskem a zůstává neporažen - navzdory pokusům o převrat ze strany Wagnerovy skupiny a neúspěchům ve válce na Ukrajině. Zatím však není jasné, zda se jedná o oficiální kremelský Putinův kalendář, nebo o nezávislé vydání.

V příštím roce se v Ruské federaci konají prezidentské volby. Podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, pokud se rozhodne Vladimir Putin kandidovat, pravděpodobně nebude mít žádného vážného konkurenta. Je to jen poslední známka toho, že Kreml usiluje o zmanipulování prezidentských voleb v jeho prospěch.

Zatím však Putin nepotvrdil, zda se rozhodne znovu kandidovat.

Nejnovější zprávy