Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Shani (†23) trýznili teroristé z Hamásu! Dívka je po smrti, potvrdila rodina

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Shani (†23) trýznili teroristé z Hamásu! Dívka je po smrti, potvrdila rodina

Andrea Malá

30. října 2023 14:52

Shani Louková

Naděje pohasly, rodina oznámila úmrtí třiadvacetileté německo-izraelské občanky Shani Loukové, které se radikálové z hnutí Hamás zmocnili během přepadení hudebního festivalu a následně ji trýznili v Pásmu Gazy. 

Když teroristé z hnutí Hamás v sobotu 7. října vtrhli z Pásma Gazy na izraelské území, jednou z lokalit, kde vraždili, bylo dějiště hudebního festivalu. Odtamtud také odvezli Shani Loukovou, kterou pak na korbě automobilu vozili po palestinské enklávě. Otřesné záběry se rozšířily na sociálních sítích. 

Izrael dnes prostřednictvím oficiálního státního účtu potvrdil, že je dívka po smrti. "Shani byla unesena z hudebního festivalu, mučena a ukazována v Gaze teroristy z Hamásu. Prožila si nepředstavitelné věci. Naše srdce jsou zlomená," uvedli Izraelci. 

O úmrtí dívky informují i média, například německá N-TV či web Jerusalem Post. Matka zavražděné Ricarda potvrdila, že smutnou zprávu obdržela od izraelské armády. "Jsou to hrozné zprávy, ale alespoň už teď máme jistotu," nechala se slyšet poté, co došlo k nálezu kosti, která se shodovala s DNA poskytnutou blízkými. 

Během izraelského bombardování Pásma Gazy podle místních úřadů zahynulo více než 7000 lidí, včetně 2704 dětí, a dalších 17 439 lidí bylo zraněno. Izrael po útoku ze strany Hamasu 7. října eviduje nejméně 1400 mrtvých a více než 3500 zraněných. Izraelské obranné síly také uvedly, že Hamas drží více než 200 rukojmích.

Celkový počet obětí konfliktu tak dosahuje podle dostupných a neověřených údajů až 8400 mrtvých a nejméně 20 000 zraněných na obou stranách. OSN informovala, že od zahájení izraelského bombardování bylo vysídleno více než 400 000 obyvatel Pásma Gazy.

Nejnovější zprávy