Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Střelbu na FF UK nepřežilo 14 lidí. Útočník spáchal sebevraždu a nejspíš i vraždu v Klánovicích

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Střelbu na FF UK nepřežilo 14 lidí. Útočník spáchal sebevraždu a nejspíš i vraždu v Klánovicích

Andrea Malá

22. prosince 2023 12:36

Policie zasahuje na místě střelby na FF UK. (21.12.2023)

Čtvrteční střelbu na Filozofické fakultě UK podle aktualizovaných informací nepřežilo čtrnáct lidí. Po smrti je také pachatel, který si podle pražských policistů vzal život. Kriminalisté sdělili, že střelec se nacházel v okruhu podezřelých z dvojnásobné vraždy v Klánovicích, která se stala minulý týden. 

Policisté na tiskové konferenci přehráli novinářům video ze zásahu na místě činu. Při příjezdu hlídek se neozývala střelba, což ztížilo lokalizaci pachatele. Následně bylo zjištěno, že se nachází na ochozu u střechy, kam se zasahující jednotky vydaly.

"Pachatel ucítil, že se kolem něj utahuje smyčka, a spáchal sebevraždu," uvedl velitel zásahu. Útočník si vzal život poté, co upustil či odhodil dlouhou střelnou zbraň s optikou. Zbyla mu brokovnice, kterou se zřejmě zastřelil. 

Ředitel pražského krajského policejního ředitelství Petr Matějček řekl, že střelec zranil i tři lidi na ulici, přičemž zasáhl i civilní a policejní vozidlo. Z policistů nikdo zranění neutrpěl. "Jsem přesvědčen, že rychlý zákrok policistů zabránil dalšímu krveprolití," konstatoval Matějček, který viděl na fakultě připravené plné zásobníky střeliva. 

Pražští kriminalisté prozradili, že útočník byl v okruhu podezřelých v případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, ke které došlo minulý týden v pátek. "Indicie nám k tomu směřují, ale čekáme na výsledky balistických testů. Budete informováni o tom, zda šlo o jednoho a téhož pachatele," dodal Matějček. 

Nejnovější zprávy