Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

Zabil 7 bojovníků Hamasu, aby zachránil děti: tragický příběh vojenské rodiny z Izraele

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Zabil 7 bojovníků Hamasu, aby zachránil děti: tragický příběh vojenské rodiny z Izraele

Jana Procházková

11. října 2023 5:27

V domě zavražděného páru našli dvě živá miminka. Rodiče je ukryli před Hamásem

Při zachraňování vlastních dětí před teroristy z Hamásu zabil izraelský pár sedm militantů, kteří přišli do jejich domu. Oba manželé přitom zemřeli, píše izraelský server Walla. 

Radikálové z hnutí Hamás se během víkendu vloupali do domu mladého izraelského páru v Kfar Aza, což je kibuc v jižním Izraeli. Bohužel, oba Itai a Hadar Berdičevští nepřežili útok extremistů. Přesto stačili zachránit svá desetiměsíční dvojčata tím, že je ukryli v bezpečném úkrytu. Později izraelští vojáci objevili tato miminka živá a bez újmy, více než 12 hodin po útoku.

Aktuálně se o ně stará jejich babička. Domov Berdičevských se nacházel asi pět kilometrů od Pásma Gazy, a útočníci Hamásu vnikli do jejich domu, kde byli manželé napadeni. Bojovali, ale bohužel neúspěšně, a byli zavražděni těmito teroristy, jak informuje izraelský server Walla.

Oba byli důstojníci izraelské armády a měli doma zbraně. Když se militanti blížili k jejich domu, pár ukryl svá desetiměsíční dvojčata v mamadě (opevněná místnost v domě). Sami zůstali čekat, až Palestinci v domě odvedou jejich pozornost od dětí.

​O statečném činu rodičů informoval na sociálních sítích také izraelský velvyslanec v Kolumbii Gali Dagan. "Představte si tu hrůzu. Dva vyděšení rodiče dělají vše pro záchranu svých dětí, které jsou nyní osiřelé. Buď požehnána památka těchto hrdinů," uvedl. 

Konflikt má oficiálně dosud 900 obětí a přes 2 740 zraněných na straně Izraele. V Gaze zahynulo asi 770 lidí a kolem 4 000 utrpělo zranění, informoval deník The Times of Israel.

Adar a Itai osobně zabili sedm ozbrojenců, než sami zahynuli.

Nejnovější zprávy