Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

ZOO Praha prozradila pohlaví gorilího mláděte: Je to...!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

ZOO Praha prozradila pohlaví gorilího mláděte: Je to...!

Andrea Malá

18. ledna 2024 15:16

Gorila Duni z pražské ZOO přivedla na svět první mládě.

Ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek ve čtvrtek prozradil pohlaví gorilího mláděte, které přišlo na svět počátkem ledna. Budou se lidé chodit dívat na samce, anebo na samičku?

"Ano, je to samička!" napsal dnes Bobek na sociální síti X a připomněl, že spousta lidí o tom měla jasno už před výsledkem analýzy DNA. "Nyní se každopádně radujme, že v Zoo Praha máme gorilí samičku, pokračovatelku slavné Moji," dodal.

ZOO o narození mláděte informovala ve středu 3. ledna. "Radujeme se z prvního gorilího mláděte narozeného v pavilonu Rezervace Dja a naše radost je o to větší, že jím pokračuje příběh slavné Moji. Narozením mláděte se zúročilo obtížné rozhodnutí rozdělit dosavadní skupinu goril a přivézt nového samce. Jen díky tomu jsme ale do Prahy získali Mojinu dceru Duni a můžeme gorily rozmnožovat," uvedl ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek. 

Otcem mláděte je šestadvacetiletý Kisumu, který aktuálně čeká dalšího potomka s třicetinou Kijivu. "Porod byl rychlý, a přestože je samice Duni prvnička, zvládla vše bez sebemenších potíží. První kontrakce jsme pozorovali zhruba ve čtvrt na devět večer, přičemž už o necelou hodinu později bylo mládě na světě," popsal porod kurátor savců Pavel Brandl. 

Nejnovější zprávy