Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

10 tipů, jak se po hádce usmířit s partnerem

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

10 tipů, jak se po hádce usmířit s partnerem

Lenka Kučerová

17. října 2023 18:58

Ilustrační foto

Konflikty a hádky jsou nevyhnutelnou součástí každého vztahu. Důležité je však, jak se s nimi následně vypořádáme. Usmíření s partnerem je klíčem k udržení zdravého vztahu. Podívejte se na deset tipů, které vám mohou pomoci překonat konflikty a znovu se sjednotit s vaším partnerem.

1) Dejte si čas na uklidnění: Po vášnivé hádce je důležité dát si čas na ochlazení emocí. Nejlepší rozhodnutí nejsou často ta, která děláme v horké chvíli. Někdy stačí jít na chvíli stranou a nadechnout se.

2) Vyjadřujte své pocity: Po zklidnění buďte otevření ohledně svých emocí. Popište své pocity a myšlenky partnerovi. Komunikace je klíčem k pochopení a empatii.

3) Poslouchejte: Když váš partner mluví, aktivně ho poslouchejte. Nepřerušujte ho a snažte se pochopit jeho pohled na situaci. To může přispět k lepšímu porozumění.

4) Přiznejte chyby: Pokud jste udělali chybu, nebo pokud jste k hádce přispěli, buďte dostatečně odvážní na to, abyste to přiznali. Omluvte se, pokud je to na místě.

5) Najděte společné řešení: Namísto toho, abyste se snažili vyhrát hádku, zkuste společně najít řešení, které bude fungovat pro oba. Spolupráce vám pomůže obnovit harmonii ve vztahu.

6) Hovořte o pravidlech pro konflikty: Během klidných chvil můžete s partnerem diskutovat o tom, jak chcete konflikty řešit. Ujistěte se, že oba víte, jak se k sobě chovat během hádek.

7) Odpusťte a zapomeňte: Jednou, když se rozhodnete pro usmíření, nenoste si staré nesnášenlivosti z minulosti do dalších sporů. Odpusťte a zapomeňte na minulé konflikty.

8) Udělejte něco pěkného pro partnera: Malým gestem nebo pozorností můžete partnerovi ukázat, že si ho vážíte a že chcete, aby byl šťastný.

9) Hádejte se správně: Učte se, jak hádat tak, aby to nezanechalo dlouhodobé emocionální jizvy. Nedopouštějte se urážek, ponižování nebo zneužívání.

10) Hledejte profesionální pomoc: Pokud se hádky neustále opakují nebo pokud jste v těžké krizi, není se čeho stydět, pokud vyhledáte pomoc od odborníka. Terapie může pomoci překonat vážné vztahové problémy.

Nejnovější zprávy