Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pátek 5. července 2024

Svátek slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, zítra Upálení Mistra Jana Husa (1415)

Dvojnásobná vražda v Klánovickém lese: Svědkyně popsala, co zažila! Expert radí, do lesa byste chodit teď neměli

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Dvojnásobná vražda v Klánovickém lese: Svědkyně popsala, co zažila! Expert radí, do lesa byste chodit teď neměli

Jana Procházková

18. prosince 2023 17:10 | Aktualizováno: 18. prosince 2023 17:27

vražda v Klánovickém lese

Svědkyně dvojnásobné vraždy v Klánovicích popisuje svůj zážitek z pátečního odpoledne těmito slovy: "Připadalo mi to jako dělobuchy, ale bylo mi divné, proč by někdo takové věci dělal v lese." Sdílela své svědectví nejen s policií, ale také s redakcí serveru iDnes.cz. Pachatel vraždy je stále neznámý a policii uniká, což vyvolává obavy mezi místními obyvateli o jejich vlastní bezpečí.

Žena prokázala obrovskou odvahu, když se šla podívat na místo, odkud slyšela obrovské rány, které se nakonec vysvětlily jako výstřely. Na lesní cestě objevila kočárek, a později se ukázalo, že jednou z obětí bylo dvouměsíční miminko.

„Musela jsem jít blíž, ze třiceti nebo padesáti metrů jsem uviděla mužskou postavu ležící asi dva metry od kočárku,“ vylíčila s tím, že obratem zavolala na linku 112.

„Tam mě lokalizovali a poslali na roh nejbližší křižovatky, abych naváděla vyslané policejní a záchranné složky. Řekli mi také, ať se vzhledem ke střelbě k osobám nepřibližuji,“ dodala jediná svědkyně události. 

Tato žena, která zavolala policii na místo dvojnásobné vraždy, sdělila svůj emotivní zážitek webu iDnes. Podle jejích slov najednou uslyšela dvě prudké rány. „Připadalo mi to, jako když někdo odpaluje dělobuchy, ale bylo mi divné, proč by někdo takové věci dělal v lese,“ sdělila svědkyně, která si nepřála být jmenována.

Žena, podle svých slov, na cestě potkala kamaráda z okolí a jednu paní se psem a dítětem. Policisté dorazili na místo během patnácti minut. Následně přijela i záchranná služba, která se snažila marně resuscitovat oběti střelby. Svědkyně dodala: „V té době už asi patnáct dalších policistů s samopaly proniklo do lesa a postavilo se na všechny cesty, které tam vedou.“

Žena odhaduje, že policistům trvalo přes dvě hodiny, než našli útočnou zbraň. „Měli to opravdu složité, vedle místa činu je bahenní lesík a zbraň mohla být dost daleko odhozena,“ zdůraznila. „Vždycky jsem svojí babičce tvrdila, že v našem lese je bezpečněji než na Václavském náměstí. Teď mi tato představa trochu ztrácí na významu,“ prozradila žena pro iDnes.cz.

Jak již EXTRASIMO.cz psalo, policisté pracovali od páteční třetí hodiny odpolední přes 25 hodin, aby zajistili maximum možných stop pro další vyšetřování. 

Klánovicemi obchází strach, jedni z místních se obávají o své životy, jiní jsou přesvědčeni, že pachatel je už dávno z místa pryč, daleko. 

Situaci se snažila uklidnit starostka Klánovic Alena Kolovrátková (Klidné Klánovice 22). Podle jejích slov je v pravidelném kontaktu s policií a momentálně nemá žádné informace, že by měla být provedena další opatření. „Prosím, buďte shovívaví a umožněte policistům vykonávat svou práci v klidu,“ vyzvala obyvatele starostka.

Bývalý kriminalista Josef Doucha zdůraznil pro CNN Prima News, že kromě zajištění místa činu je v začátcích pátrání důležité zkoumat možný vztah mezi pachatelem a oběťmi nebo zjistit, zda oběti byly "ve špatný čas na špatném místě".

„Je to otázka emocí v rodinném prostředí nebo náhodného setkání s podobným pachatelem  jako v případě vraždy v Klánovickém lese před lety,“ vysvětlil Doucha. Detektivové na základě toho budou vyhodnocovat různé scénáře a pokračovat ve vyšetřování.

I přes výraznou přítomnost policie v okolí místa činu Doucha v současné době nedoporučuje návštěvu Klánovického lesa. „Nebezpečí je sice částečně omezeno, ale ne úplně. Nedoporučuji návštěvu lesa, dokud nebude pachatel dopaden,“ uzavřel.

Nejnovější zprávy