Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středa 3. července 2024

Svátek slaví Radomír, zítra Prokop

Filmové hvězdy odsoudily "barbarské činy" Hamásu! Stovky jich podepsaly otevřený dopis

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Filmové hvězdy odsoudily "barbarské činy" Hamásu! Stovky jich podepsaly otevřený dopis

Veronika Jirásková

13. října 2023 9:03

Michael Douglas a Morgan Freeman

Stovky hollywoodských filmových a televizních hvězd podepsaly ve čtvrtek otevřený dopis odsuzující "barbarské činy" bojovníků palestinského militantního hnutí Hamás, kteří o uplynulém víkendu vraždili a unášeli izraelské civilisty. Uvedla to agentura AFP.

Mezi filmovými a televizními hvězdami se objevila Wonder Woman, izraelská herečka Gal Gadot, dále Jamie Lee Curtis, Chris Pine, Mayim Bialik, Liev Schreiber, Michael Douglas a Jerry Seinfeld.

"Hamás vraždil a unášel nevinné muže, ženy a děti. Unášeli a vraždili kojence a staré lidi," stojí v otevřeném dopise, který zveřejnila organizace Creative Community For Peace. "To je terorismus. To je zlo. Pro činy Hamásu neexistuje žádná omluva ani ospravedlnění," dodává se v dokumentu.

Dopis podepsalo více než 700 představitelů zábavního průmyslu necelý týden poté, co ozbrojenci Hamásu při útoku z pásma Gazy zabili nejméně 1 300 Izraelců. Více než 150 jich bylo zajato a odvezeno do Gazy. Izrael odpověděl masivními leteckými a dělostřeleckými útoky na cíle Hamásu v Gaze, které si vyžádaly již více než 1 500 obětí.

Dopis rovněž vyzývá pracovníky zábavního průmyslu, aby plně podpořili Izrael. Naléhá také na kolegy, aby "udělali vše, co je v jejich silách, a vyzvali teroristickou organizaci k navrácení nevinných rukojmích jejich rodinám", cituje agentura AFP.

Nejnovější zprávy