Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Francie nepřijme migranty, kteří masově přicházejí na Lampedusu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Francie nepřijme migranty, kteří masově přicházejí na Lampedusu

Lenka Kučerová

20. září 2023 12:25

Ilustrační foto

Francie nepřijme migranty, kteří masově přicházejí na italský ostrov Lampedusa, oznámil francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. Uvedl to server Le Monde

Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) informovala, že během minulého týdne dorazilo na Lampedusu přibližně 8500 lidí na téměř 200 plavidlech.

Darmanin uvedl, že Francie navrhla Římu, že namísto přijetí migrantů bude pomáhat s jejich návratem do zemí, s nimiž má Francie dobré diplomatické vztahy. Jako příklady uvedl Pobřeží slonoviny a Senegal.

Italská premiérka Giorgia Meloniová dříve vyzvala evropské partnery, aby převzali větší část odpovědnosti za migranty, kteří přicházejí do Evropy.

Počet migrantů, kteří v posledních dnech dorazili na italský ostrov Lampedusa, převýšil populaci tohoto malého ostrova, který leží mezi Sicílií a Tuniskem.

V neděli navštívila ostrov šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a oznámila 10bodový akční plán na řešení této krizové situace. Většina migrantů, kteří dorazí na Lampedusu, je následně převezena na Sicílii nebo na italskou pevninu.
 
 

Nejnovější zprávy