Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 2. července 2024

Svátek slaví Patricie, zítra Radomír

Prosseco zabilo muže, druhý skončil v nemocnici

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Prosseco zabilo muže, druhý skončil v nemocnici

Jana Procházková

19. září 2023 1:41

Státní zástupce Marco Martani

Italská policie provádí vyšetřování tragické události, která se stala ve vinařství Ca' di Rajo v San Polo di Piave. V pátek zemřel 46letý Marco Bettollini během procesu výroby prosecca. Jeho 31letý kolega a přítel Alberto Pin momentálně bojuje o život v nemocnici Ca' Foncello v Trevisu.

Bezpečnostní kamery ve vinařství zachytily tragický průběh událostí. Alberto Pin byl (31) otráven oxidem uhelnatým a dusíkem, které unikly během procesu výroby prosecca. Následně spadl do nádoby s vínem. Jeho kamarád Marco Bettollini (†46) z Vicenzy se ho pokusil zachránit, ale sám se otrávil a nakonec zemřel utonutím v proseccu, jak informoval web trevisotoday.it.

Alberto Pin, kterého stihl jeho kolega vytažením z nádoby zachránit, nyní bojuje v nemocnici o život. Podle vyšetřovatelů vešel do místnosti bez respirátoru pravděpodobně s cílem vyřešit technickou závadu. 

"Z informací, které v tuto chvíli policie má, nikdo neměl do místnosti vejít, jelikož má údržbu na starost externí specializovaná společnost, která je vybavená maskami a systémy, které by zabránily riziku intoxikace," poznamenal prokurátor Marco Martani a dodal: "Zůstává otazník, proč tam byli."

"Jsme zničeni smutkem. Pro nás jsou jako dva bratři, jako dva synové. Mé myšlenky jsou s těmito mladými muži, kteří s námi vyrostli, a s jejich rodinami. Modlíme se, aby se Alberto vyléčil hned, jak to bude možné," prohlásil vlastník vinařství Simone Cecchetto.

Italské odbory dlouhodobě kritizují bezpečnostní standardy v potravinářství, připomněl deník Daily Mirror. Například minulý měsíc muže zavalilo 16 600 kol sýra Grana Padano.

Nejnovější zprávy