Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 28. září 2024

Svátek slaví Václav, Den české státnosti, zítra Michal

VIDEO a záběry hrůzy! Kamera zachytila moment pádu autobusu v Benátkách. NOVÉ INFORMACE

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO a záběry hrůzy! Kamera zachytila moment pádu autobusu v Benátkách. NOVÉ INFORMACE

Jana Procházková

4. října 2023 18:49

Tragický pád autobusu z nadjezdu v Benátkách (3. října 2023).

Dramatický okamžik tragické nehody autobusu v italských Benátkách, o které server EXTRASIMO.cz informoval, byl zachycen na snímcích průmyslové kamery. Na těchto záběrech můžeme vidět osudný okamžik, kdy se autobus řítí ze silničního nadjezdu dolů na železniční trať. Tato hrozná událost se stala v úterý večer a bohužel si vyžádala 21 lidských životů a několik dalších osob bylo vážně zraněno.

Krátké video zachycuje dramatický okamžik na silnici, která obvykle spojuje benátskou část Mestre s historickým centrem města. Po několika sekundách záběrů autobus náhle zpomalí a pak se převrátí na pravou stranu přes svodidla.

Podle informací italského deníku Corriere della Sera se tato tragická nehoda stala v úterý krátce po půl osmé večer. Autobus spadl podle serveru The Guardian asi v 19:45 hodin místního času z výšky přibližně třiceti metrů a po pádu začal hořet. Potvrdil to i italský ministr vnitra Matteo Piantedosi. Zatím není jasné, co přesně způsobilo tuto tragédii.

Italská televize RAI následně informovala, že se jednalo o pronajatý autobus určený pro turisty z kempu v Magheře, což je část stejné aglomerace jako Mestre. Mezi 21 oběťmi této tragédie jsou také dvě děti. Mezi zemřelými byli lidé různých národností, včetně Ukrajinců, Němců a Francouzů.

Mezi oběťmi by neměli být žádní Češi. „Dle aktuálních informací nejsou mezi oběťmi ani zraněnými čeští občané,“ řekl serveru Novinky Daniel Drake, tiskový mluvčí ministerstva zahraničních věcí.

„Slyšel jsem prudké brzdění, myslel jsem, že je to vlak. Pak rámus z nárazu, bouchnutí,“ popsal událost svědek italské televizi RAI.

Poté přispěchal na místo činu. "Když jsem došel k autobusu, výkřiky se změnily v ticho, při kterém tuhla krev," dodal. "Chtěl jsem pomoci, ale zastavili mě kamarádi a policistka, protože autobus stále hořel a hrozil výbuch."

„Je to apokalypsa. Naši komunitu potkala obrovská tragédie,“ prohlásil starosta Benátek Luigi Brugnaro. „Autobus vyjel úplně mimo vozovku a vyletěl z mostu,“ dodal.

Čtyři ze zraněných jsou ve vážném stavu, řekl Renato Boraso, představitel města Benátky.

"Je mnoho mrtvých, příliš mnoho," řekl člen hasičského sboru pro TGCom24.

Velitel benátské městské policie Marco Agostini, kterého citovala italská tisková agentura Ansa řekl, že podle předběžných zjištění nebyly zjištěny „žádné známky brzdění“.

Nejnovější zprávy