Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 1. července 2024

Svátek slaví Jaroslava, zítra Patricie

V Benátkách se zřítil autobus z desetimetrové výšky. Mrtvých je nejméně 21 včetně dětí

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

V Benátkách se zřítil autobus z desetimetrové výšky. Mrtvých je nejméně 21 včetně dětí

Lenka Kučerová

3. října 2023 23:38

Z nadjezdu u Benátek se zřítil autobus

Tragická nehoda autobusu na pevninské části italských Benátek si vyžádala nejméně 21 obětí na životech. Autobus se zřítil z nadjezdu na železniční trať a následně začal hořet. Autobusu přepravoval turisty ubytované v benátském městském kempu, z nichž nejméně 21 včetně dvou dětí zahynulo.

Autobus poháněný zemním plynem se po pádu ze zhruba desetimetrové výšky okamžitě vzňal. Místní nemocnice pracují na plné obrátky a do služby byli povoláni všichni lékaři a zdravotníci.

Podle deníku La Repubblica je nejméně 21 mrtvých, 12 zraněných a několik pohřešovaných osob. Nehoda se stala krátce před 20:00 hodin na nadjezdu silnice, která spojuje benátskou část Mestre s dálnicí A4. 

Autobus byl najat místním kempem "Hu Venezia Camping in Town" k přepravě ubytovaných turistů. Podle médií jsou mezi oběťmi havárie Němci a Ukrajinci, o dalších národnostech zatím nebyly poskytnuty bližší informace.

Italská premiérka Giorgia Meloniová vyjádřila na síti X nejhlubší soustrast. Starosta města Luigi Brugnaro vyhlásil ve znamení uctění památky obětí smutek.
 

Nejnovější zprávy