Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Pohřeb Karla Schwarzenberga (†85): Smuteční řeč bude mít Pavel, promluví i Kalousek

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Pohřeb Karla Schwarzenberga (†85): Smuteční řeč bude mít Pavel, promluví i Kalousek

Andrea Malá

1. prosince 2023 18:34

Karel Schwarzenberg

Rodina zesnulého Karla Schwarzenberga dnes odhalila definitivní program pohřbu se státními poctami, který se příští týden v sobotu uskuteční v katedrále svatého Víta v Praze na Hradčanech. Roli dostali exprezident Petr Pavel i bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

Uzavřená rakev s urnou bude nejprve od středy 6. do pátku 8. prosince přístupná veřejnosti v řádovém kostele Panny Marie pod řetězem, kde budou čestnou stráž držet vojáci Hradní stráže a skauti. Pohřeb bude následovat v sobotu 9. prosince od 12 hodin ve svatovítské katedrále, informovala rodina.

Mše se ujme pražský arcibiskup Jan Graubner, koncelebrovat budou kněží Tomáš Halík, Václav Malý či Ladislav Heryán. Čtení přednese synovec Ferdinand, o jednu z přímluv se postará Miroslav Kalousek. Smuteční řeč pronese prezident Petr Pavel. Na závěr obřadu poděkuje syn zesnulého Jan. 

Rakev, která bude zahalena do schwarzenberské vlajky, vyprovodí z chrámu smuteční marš pro maršálka Schwarzenberga v podání Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Poté bude naložena do vozu a přepravena na Orlík v doprovodu policie. 

Nejnovější zprávy