Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 5. října 2024

Svátek slaví Eliška, zítra Hanuš

UFO existuje! NASA zveřejnila dlouho očekávanou zprávu o tomto jevu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

UFO existuje! NASA zveřejnila dlouho očekávanou zprávu o tomto jevu

Jana Procházková

14. září 2023 19:48

Členové výzkumného týmu NASA

Vědci z NASA uvedli, že neexistuje žádný důvod k závěru, že UFO objevené lidmi jsou mimozemského původu. Agentura dodala, že taková tvrzení by neměla být zcela odmítnuta, protože galaxie se neomezuje pouze na sluneční soustavu.

Uvádí to zpráva NASA „Nezávislá studie neznámých anomálních jevů“, na kterou odkazuje server Sky News.

Nezávislý výzkumný tým NASA nenašel žádné důkazy, že UFO jsou mimozemského původu. Ale nevíme, o jaký druh UFO se jedná, uvádí se ve zprávě. Vědci také nemohou připsat malou skupinu detekovaných UFO známým přírodním nebo umělým jevům. 

UFO je jev, kdy pozorovatel hlásí situaci, ve které pozoroval na obloze předmět, jehož podstatu není schopen racionálně vysvětlit. Lidově je tento jev často označován jako pozorování „létajících talířů/velkých zvláštních objektů“.

Nicola Foxová, asistentka administrativy vědecké mise NASA, zdůrazňuje, že UFO jsou jednou z největších záhad naší planety. Tato záhada vychází z nedostatku vysoce kvalitních dat, které by umožnily vědcům provádět důkladný výzkum a analýzu těchto neidentifikovaných létajících objektů.

Foxová vysvětluje, že svědectví o UFO, která jsou obvykle založena na pozorováních a zprávách lidí, nejsou vhodným materiálem pro vědecký výzkum původu těchto předmětů.

NASA chce nyní rozšířit hlášení občanů a spolupracovat s veřejností a komerčními piloty na zlepšení kvality dat o UFO, dodal Fox. 

"Mnoho vědeckých misí NASA se zaměřuje, alespoň částečně, na zodpovězení otázky, zda život existuje mimo Zemi. Výzkum zahrnuje mise na hledání biologických podpisů , možná na Marsu nebo ledových měsících obíhajících kolem Jupiteru a Saturnu," ​​dodává zpráva. 

Na zprávě, která obsahuje 36 stran pracovalo 16 vědců a odborníků, které NASA v roce 2022 spojila, aby prozkoumali UFO.

Během prezentace zprávy bylo oznámeno, že NASA jmenuje nového šéfa výzkumu UFO, protože skupina expertů vyzvala americkou vesmírnou agenturu, aby zintenzivnila úsilí o sběr informací o nerozpoznaném anomálním jevu. Uvedla agentura Reuters.

Podle agentury bude nový ředitel spravovat „centralizovanou komunikaci, zdroje a analytické schopnosti k vytvoření robustní databáze pro budoucí hodnocení UFO.

"Po celém světě byly hlášeny pozorování objektů na obloze, které nelze identifikovat jako balóny, letadla nebo známé přírodní jevy, ale vysoce kvalitní pozorování jsou omezená," dodává zpráva.

Nejnovější zprávy