Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 29. září 2024

Svátek slaví Michal, zítra Jeroným

Válka v Izraeli: Příměří nebude, toto je čas na válku, vzkázal Netanjahu

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Válka v Izraeli: Příměří nebude, toto je čas na válku, vzkázal Netanjahu

Andrea Malá

30. října 2023 21:43

Válka mezi Izraelem a Hamásem

Příměří mezi Izraelem a radikálním hnutím Hamás je v tuto chvíli vyloučeno, vyplývá ze slov Benjamina Netanjahua v rámci tiskové konference se zahraničními médii. Premiér označil výzvy k příměří za výzvy k tomu, aby se Izraelci vzdali teroristům. 

Izrael se podle premiéra nachází v podobné situaci jako Spojené státy americké po japonském útoku na Pearl Harbor v roce 1941 či po teroristických útocích v září 2001. "Bible říká, že je čas k míru a je čas k válce. Toto je čas na válku, na válku za naši společnou budoucnost," uvedl na dnešní tiskové konferenci. 

Netanjahu zdůraznil, že se bude bojovat, dokud Izrael nedosáhne vítězství. "Doufám a modlím se za to, že civilizované země po celém světě tento boj podpoří, protože boj Izraele je i vaším bojem. Pokud zvítězí Hamás a íránská osa zla, budete dalším terčem vy," dodal. 

Izraelská armáda poprvé pronikla do Gazy ve čtvrtek, kdy se po několika hodinách a zničení pozic, z nichž radikálové odpalují rakety, stáhla zpět. V pátek se scénář opakoval, ale vojáci se tentokrát už nestáhli. Mluvčí armády zároveň uvedl, že pozemní síly rozšiřují svou aktivitu v Gaze. 

Zpravodajská stanice CBS News následně uvedla, že američtí činitelé se domnívají, že jde o začátek pozemní invaze. V Gaze totiž zároveň v důsledku těžkého bombardování přestaly fungovat mobilní a internetové služby. 

Nejnovější zprávy