Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Čech chtěl na Krymu zavraždit vojáka, tvrdí Rusové. Jak ho odhalili?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Čech chtěl na Krymu zavraždit vojáka, tvrdí Rusové. Jak ho odhalili?

Andrea Malá

11. prosince 2023 16:40

Armáda RF, ilustrační fotografie.

Rusům se údajně podařilo rozkrýt rozsáhlou síť ukrajinských agentů na anektovaném poloostrově Krym. Moskva tvrdí, že její součástí byl i Čech, který se pokusil o vraždu ruského vojáka. O případu informovala agentura TASS

"Všichni obvinění jsou ve vazbě, vypovídají a spolupracují s vyšetřovateli. Ve spolupráci s operativci jsou stanovována další fakta o ilegální činnosti obviněných a jejich kompliců," uvedl ruský vyšetřovací výbor.

Obviněný Čech žil podle ruských úřadů v Simferopolu. K pokusu o vraždu vojáka mělo dojít 23. září prostřednictvím výbušného zařízení nainstalovaného pod automobilem. Útok se nicméně nezdařil. 

FSB podle agentury TASS odhalila síť agentů řízených ukrajinskými zpravodajskými službami. Členové sítě plánovali útoky proti vládním představitelům či vojákům, jedním z jejich cílů se měl stát šéf místní správy na Krymu Sergej Aksjonov.

Ruské úřady viní údajné zahraniční agenty také ze sabotáží proti infrastruktuře na anektovaném poloostrově, včetně železničních tratí či plynovodů.

Nejnovější zprávy