Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 4. července 2024

Svátek slaví Prokop, zítra Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje

Otřesný případ: Měla zavraždit měsíční Zuzanku. Matku nyní propustili

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Otřesný případ: Měla zavraždit měsíční Zuzanku. Matku nyní propustili

Jana Procházková

13. září 2023 6:23

Ilustrační fotografie

V Polsku vzbudila rozhořčení zpráva o propuštění z vazby Joanny B. (27), která byla obviněna z vraždy své měsíc a půl staré dcery Zuzanky. Spolu se svým partnerem byla podezřelá z brutálního zabití malé dívenky. Informace o jejím propuštění z vazby vyvolalo veřejné pobouření. Soudní orgány údajně zvažují překvalifikaci tohoto případu

Tragický případ smrti malé Zuzanky, která zemřela 22. listopadu 2021 v polském Zlotowě, vyvolal velkou pozornost veřejnosti. Krátce po tragédii byli kriminalisté na stopě pachatelům a brzy zadrželi matku Joannu B. a jejího partnera Rafala Z.. Oba byli obviněni z vraždy a následně posláni do vazby.

Avšak v srpnu tohoto roku došlo k překvapivému vývoji, když byla Joanna propuštěna na svobodu, jak informovala stanice Polsat News. Tato událost vyvolala otázky ohledně postupu soudního systému a vyvolala veřejné rozhořčení. Soud nyní údajně zvažuje překvalifikaci jejího obvinění, ačkoli momentálně ji stále hrozí až doživotní trest.

Dramatický okamžik se odehrál v bytě manželů, když cizí žena přišla zkontrolovat, co se děje. Jejich měsíc a půl stará dcera Zuzanka nejevila známky života. Bohužel, Rafał Z., který byl přítomen, se o stav malé dívenky sotva zajímal. Soused, který byl také přítomen, se pokusil o resuscitaci, avšak přivolaní záchranáři později zjistili, že dítě bylo již mrtvé.

Rafal za mřížemi zůstává, právě on měl miminku způsobit smrtelná zranění. "Jednali společně a ve shodě s úmyslem připravit o život šestitýdenní Zuzanu úderem do hlavy tvrdým, tupým předmětem s tupými hranami," uvedla prokuratura.

Vyšetřovatelé zjistili, že tragická smrt malé Zuzanky byla způsobena fyzickým bitím. Dítě mělo vážná zranění, včetně hematomu a zlomené týlní kosti. Tato zjištění vyloučila možnost, že by zranění vznikla následkem nehody. Na základě těchto důkazů byla sedmadvacetiletá žena a její partner obviněni z vraždy a soud na ně uvalil vazbu.

Následně v srpnu tohoto roku byla Joanna B. propuštěna z vazby, což vyvolalo otázky týkající se spravedlnosti a právní kvalifikace této události. Okresní soud v Poznani nyní pravděpodobně zváží další právní postup v tomto případě.

Dvojice měla dívenku týrat delší dobu.

Nejnovější zprávy