Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 8. července 2024

Svátek slaví Nora, zítra Drahoslava

Strach o Karla Schwarzenberga! Je v nemocnici

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Strach o Karla Schwarzenberga! Je v nemocnici

Veronika Jirásková

13. září 2023 6:05

Karel Schwarzenberg

Bývalý ministr a lídr strany TOP 09 Karel Schwarzenberg (85) měl letos v březnu zdravotní potíže, když ho postihl zápal plic a musel strávit několik dní v nemocnici. Nyní opět potřeboval lékařskou péči a je hospitalizován. Zdroj Expresu uvedl, že se mu přitížilo a potřeboval odbornou pomoc. Kniže Schwarzenberg tuto informaci později potvrdil sám a uvedl, že se již cítí lépe a dokonce přijímá návštěvy. Je to smutná zpráva, ale je dobré slyšet, že se zlepšuje a má podporu svých blízkých.

Karel Schwarzenberg je aktuálně v jedné z pražských nemocnic, kde lékaři pečují o jeho zdraví, jak napsal server. 

Nedávno se panu Schwarzenbergovi bohužel zhoršilo zdraví a musel být hospitalizován. Jak uvedl pro server zcela spolehlivý zdroj. Leží v nemocnici již od minulého týdne.

První dny hospitalizace byly pro pana Schwarzenberga naprosto nezbytné, aby měl absolutní klid, a proto prý nebyl schopen přijmout žádné návštěvy, říká zdroj. Podle informací deníku byla příčinou jeho zdravotních komplikací nedoléčená infekce v těle.

"Ano, je to pravda. Jsem zase v nemocnici. Cítím se už ale lépe," řekl údajně Karel Schwarzenberg, serveru. Bývalý ministr zahraničí a neúspěšný prezidentský kandidát v roce 2013, tímto potvrdil svůj aktuální stav zdraví. Dokonce mu dovolili přijímat návštěvy. 

Karel Schwarzenberg je český politik a významná osobnost veřejného života. Narodil se 10. prosince 1937 do šlechtické rodiny Schwarzenbergů, a je znám svým aristokratickým původem. Za svou dlouhou politickou kariéru zastával různé významné pozice, včetně funkce ministra zahraničních věcí České republiky. Svou politickou dráhu zahájil po roce 1989, kdy se aktivně zapojil do politického dění a stal se jednou z klíčových postav české politiky.

Karel Schwarzenberg je rovněž známý svým angažovaným postojem k lidským právům, demokracii a právnímu státu. V roce 2013 kandidoval na funkci prezidenta České republiky, ale neuspěl. Jeho politická kariéra i aristokratický původ mu dodávají v české politice jedinečnou a výraznou pozici.

Nejnovější zprávy