Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úterý 22. října 2024

Svátek slaví Sabina, zítra Teodor

ZÁHADNÝ JEV koluje internetem. Vyděsil lidi po celém světě. Lidé panikaří! Co to znamená?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

ZÁHADNÝ JEV koluje internetem. Vyděsil lidi po celém světě. Lidé panikaří! Co to znamená?

Jana Procházková

11. července 2024 6:01

Neobvyklý úkaz na obloze, který zachytili lidé.

V noci na 9. července měli Češi možnost pozorovat neobvyklý jev, který přinesl hlasité zvuky a přerušil příjemnou večerní atmosféru na balkonech a terasách.

V úterý 9. července se na noční obloze objevil neobvyklý úkaz, který byl pozorován nejen v Česku, ale i v několika městech na Slovensku. Podle imeteo.sk šlo o eliptický útvar, který se rychle pohyboval a zároveň vydával zvuky, což vyvolalo zvědavost a rušilo mnoho lidí i ze spánku. Původ tohoto jevu zůstává nejasný a veřejnost se snaží najít vysvětlení.

Krátce po 23:00 se na obloze objevila formace, která přilákala mnoho lidí. Lidé ji okamžitě začali dokumentovat, což dokazují množství záběrů zveřejněných na sociálních sítích. Někteří se dokonce dohadovali, zda se nejedná o UFO. Odborníci však poskytli jasnou odpověď: formace na obloze byla raketa, která odstartovala z Francouzské Guayany po čtyřech letech testování a různých odkladů.

Raketa Ariane 6 odstartovala z kosmodromu Kourou ve Francouzské Guayaně v 16:00 místního času, což odpovídá 21:00 středoevropského času. Jejím cílem bylo dosáhnout nízké oběžné dráhy Země a dopravit devět miniaturních satelitů CubeSat spolu s dalšími experimentálními prvky, které na oběžné dráze nezůstanou.

Nejnovější zprávy